פורסים לרצועות:

1/3 כרוב לבן

3 גזרים גדולים

2 פלפלים אדומים

כוס ברוקולי (טרי/קפוא)

בצל סגול גדול אחד

רוטב:

כף שמן שומשום

3 כפות סויה (אני משתמשת בסויה מופחתת נתרן ללא גלוטן)

2 שיני שום מגורדים/כתושים

חתיכה קטנה של ג׳ינג׳ר מגורד

כפית סילאן ללא תוספת סוכר

חצי כוס מים רותחים

מערבבים הכל יחד וזה הרוטב שמשמש אותנו להכנת כל המוקפץ.

מבשלים נודלס במים רותחים מספר דקות (לפי הוראות יצרן) ומסננים

הרכבת המנה:

בתוך כלי רחב: סוטאז׳, ווק או מחבת גדולה שמים 4 כפות מהרוטב, מקפיצים את הבצל הסגול מספר דקות, מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים את הפלפלים ושופכים עוד 2 כפית רוטב.

לאחר מספר דקות בישול מוסיפים את הכרוב והברוקולי, עוד 4 כפות מהרוטב ומבשלים מספר דקות תחת מכסה.

מוסיפים את הנודלס שבישלנו וסיננו, שופכים מעל את כל הרוטב הנותר, מערבבים בעדינות, מבשלים עוד כמה דקות וזהו זה!!

המוקפץ מוכן!

הצעת הגשה: עם עירית קצוצה מעל.

נקודה חשובה – הנודלס הוא ארוך ויכול להיות מאתגר לאכילה עבור קטנטנים ולכן חשוב לגזור/לחתוך אותו.

ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בכלי אטום וניתן גם להקפיא.