מרכיבים:

400  גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות בינוניות

שיפודים מעץ , כדאי לבחור שיפודים קטנים המתאימים לילדים.

למרינדה:

1/4 כוס רוטב סויה – (עדיף מופחתת נתרן)

1/4 כוס מים

2 כפות סילאן

כף סוכר חום

כף רוטב טריאקי (לא חייבים- אני אוהבת להוסיף)

1 כפית שמן שומשום (לא חובה, למי שאוהב את הטעם)

אופן הכנה:

הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים עם מטרפה את רוטב הסויה, המים, הסילאן, הסוכר החום, רוטב הטריאקי ושמן השומשום. מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

משרים את קוביות הסלמון במרינדה: מניחים את קוביות הסלמון בקערה ושופכים מעל את המרינדה כך שהיא מכסה את כל הסלמון. משאירים להשריה של 20 דקות.

משפדים את קוביות הסלמון על השיפודים, מומלץ להוסיף ירקות בין קוביות הסלמון.

מסדרים את השיפודים בתבנית אפייה, שופכים את המרינדה על הכל ומכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 20 דקות.

הצעת הגשה – סופר טעים להגיש מעל פירה או אורז לבן!