מרכיבים

כוס קמח לבן

כוס קמח כוסמין מלא

4 כפות סוכר חום

חצי שקית אבקת אפייה (5 גר')

רבע כפית סודה לשתיה

גביע יוגורט טבעי 3%

2 ביצים

חצי כוס חלב (ניתן להמיר במשקה סויה)

50 גר' חמאה מומסת

2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות

  • תוספת: כפית קינמון + כף סוכר חום

אופן הכנה

מערבבים את הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה והסודה יחד, מוסיפים את הביצים, היוגורט והחלב.

מערבבים הכל לתערובת אחידה ומוסיפים את החמאה המומסת.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים, שופכים מחצית מהבלילה, מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל הבלילה, מפזרים באופן אחיד גם את קוביות התפוחים, מעל זה עוד קצת סוכר וקינמון ושופכים את יתר הבלילה.

מפזרים מעל עוד קצת מתערובת הסוכר והקינמון וזהו זה!

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-45-50 דקות. שימו לב שקיסם שננעץ יוצא יבש.