מרכיבים:
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפייה
כפית סוכר
מעט מלח
חצי כפית שום גבישי
ביצה בגודל L
100 גר’ חמאה מומסת
עשבי תיבול מיובשים לפיזור מעל
אופן הכנה:
שמים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הביצה ומערבבים, מתקבלת תערובת מפוררת ממש כמו בסרטון. מוסיפים את החמאה שהמסנו ומערבבים לתערובת אחידה, מתקבלת תערובת של בצק רך ונעים.
עכשיו החלק החשוב, את הבצק מכניסים למקרר לכחצי שעה או רבע שעה במקפיא.
מקמחים משטח עבודה, מקמחים מעט את הבצק ומרדדים אותו. הדרך הנוחה ביותר לרדד את הבצק היא בין שני ניירות אפייה. הרידוד צריך להיות לעובי של עד ס"מ, שלא יהיה דק מידי.
בעזרת סכין עגולה (כמו של פיצה) או סכין זיגזג חותכים רצועות ארוכות ומסדרים אותן על תבנית על גבי נייר אפייה במרחק קטן רצועה מרצועה.
מפזרים מעל מעט אורגנו או בזיליקום מיובש, אפשר לפזר קצת מלח גס או מלח אטלנטי גרוס, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לכ- 15-20 דקות.
מצננים מעט ומוכן!!