המתכון המלא:
כוס וחצי קמח רגיל
חצי כוס קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
גביע יוגורט ביו 3% 200 גר׳
שמן זית (כשליש כוס)
מעט מלח
כפית סוכר
מעט שום גבישי
מלח אטלנטי גרוס
עשבי תיבול טריים
קישוא פרוס דק (מאוד)
בצל סגול פרוס דק דק
שלבי הכנה :
מערבבים יחד את היוגורט עם כוס קמח, אבקת האפייה, מלח, סוכר, ושום גבישי. מתקבלת תערובת דביקה למדי.
מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת יתרת הקמח ומתחילים ללוש עם הידיים עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים עוד שמן זית ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. במידה והבצק מעט דביק מוסיפים עוד שמן זית.
את הבצק ניתן לשמור מספר שעות בקירור או להשתמש בו מיד.
פותחים את הבצק בתנועות עדינות על תבנית רחבה על גבי נייר אפייה עם מעט שמן זית למלבן גדול ורחב , כשעובי הבצק לאחר שפתחנו אותו הוא פחות מס"מ.
מפזרים מעט מעט מלח גרוס, מסדרים את ענפי עשבי התיבול, ניתן לפזר קישוא פרוס דק ואת הבצל הסגול, מורחים במעט שמן זית מעל הכל ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכ-15 דקות.
כשהקצוות של הלחם שלנו מתחילות להשחים והבצק במרכז מוכן, ניתן ללחם עוד שתי דקות אפייה וזהו זה.
מצננים מעט, פורסים לריבועים ביד חופשית ומגישים!
המרקם של הלחם רך מאוד ומתאים לקטנטנים.
ניתן להגיש כרצועה בגישת בייבי לד