חופשת הקיץ מביאה איתה חוויות רבות, ביניהן טיולים, מפגשים משפחתיים, יציאות למרכזי בילוי, מסעדות, ובתוך כל זה אי סדר בארוחות במהלך היום.

פעמים רבות נשמעות תלונות של הורים על כך שבחופש הגדול הילדים הולכים לישון מאוחר, מתעוררים "באמצע היום" ויושבים כל היום מול המסך תוך כדי נשנוש "שטויות" וחטיפים.

פעמים רבות יוצאים לבילוי משפחתי הכולל ארוחה כחלק מהבילוי.

המסעדות ודוכני המזון יציעו בדרך כלל מזון עתיר בשומן, סוכר ונתרן שלא מועיל לבריאותנו.

ב-1 בספטמבר -הילדים חוזרים למסגרות בית הספר והגנים, ואז תגיע גם השגרה הברוכה .

חזרה  למסגרת הלימודים מהווה הזדמנות  לחזור לאיזון באכילה ע"י תכנון מראש של המזון ששולחים עם הילדים לבית הספר או לגן .

ולא נפתיע אף אחד אם נאמר שגם הכריך הפשוט יכול להפוך לחגיגה של טעם ובריאות

אז איך עושים את זה?

הנה מספר טיפים שיסייעו לבחירת מרכיבים מזינים ולהכנת כריך בריא ומזין בכל בוקר:

  • בחרו לחם העשוי מקמחים מלא שהיתרונות הגדולים שלו שהוא משביע, בריא ועשיר בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים
  • למריחה מומלץ ממרח חלבוני דוגמת גבינות רכות 5% שומן ,גבינה צהובה, ביצים או טונה .
  • שלבו ירקות טריים לטובת ויטמינים ומינרלים ולהגברת צריכת סיבים תזונתיים ושיפור תחושת השובע
  • הוסיפו מנת שומן ממקור צמחי ובריא: שמן זית, טחינה, חמאת בוטנים טבעית, ממרחי אגוזים, אבוקדו
  • כדאי להוסיף פירות חתוכים, אשר נשמרים היטב בקופסא אטומה עד סוף יום הלימודים
  • לאורך השבוע חשוב לשמור על גיוון בבחירת כל אחד מחלקי הכריך.

חשוב שאפילו הכריך פשוט יהפוך לחגיגה של טעם ובריאות
אז איך עושים את זה?
הנה מספר טיפים שיסייעו לבחירת מרכיבים מזינים ולהכנת כריך בריא ומזין בכל בוקר:
וחשוב לשמור גם על גיוון
בחרו לחם העשוי מקמח מלא – משביע ובריא ועשיר בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים
למריחה מומלץ ממרח חלבוני דוגמת בגבינות רכות 5% שומן ,גבינה צהובה, ביצים או טונה .
שלבו ירקות טריים לטובת ויטמינים ומינרלים ולהגברת צריכת סיבים תזונתיים ושיפור תחושת השובע
הוסיפו מנת שומן ממקור צמחי ובריא: שמן זית, טחינה, חמאת בוטנים טבעית, ממרחי אגוזים, אבוקדו
כדאי להוסיף פירות חתוכים, אשר נשמרים היטב בקופסא אטומה עד סוף יום הלימודים
שמרו על גיוון בבחירת כל אחד מחלקי הכריך

בתאבון